• Telefoonnummer : 071-5327337

Ambulante begeleiding betekent dat je in je eigen woning woont en daar begeleiding krijgt. De begeleiding is afgestemd op jouw wens en behoefte. De begeleiding kan bestaan uit het aanleren van praktische vaardigheden.

Denk aan het:– Zelfstandig boodschappen doen;– Omgaan met geld; – Begrijpelijk maken van post en deze afhandelen;– Zelfstandig koken;enzovoort.

Verder kan de begeleiding bestaan uit sociaal-emotionele ondersteuning. Hiermee bedoelen we dat je met je begeleider kan praten over dingen die je moeilijk vindt, aspecten waar je goed in bent, zaken die je verdrietig of juist blij maken. Ook kan je begeleiding krijgen bij het maken van nieuwe vrienden en het omgaan met andere mensen. Een begeleider biedt je een luisterend oor en geeft advies wanneer jij daarom vraagt. Bijvoorbeeld bij het nemen van moeilijk beslissingen. Het uitgangspunt van de begeleiding is jouw wens, dat wat jij wilt leren of net dat beetje hulp bij nodig hebt. Samen met je begeleider ga je op zoek naar de mogelijkheden en de grenzen. Jij krijgt daarbij zelf verantwoordelijkheden!

Wil je begeleiding op een andere locatie dan in je eigen huis? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Ambulante-begeleiding

Zo ziet de begeleiding eruit.:

Hulp bij het plannen en organiseren van de dagelijkse activiteiten

Hulp bij het plannen en uitvoeren van de huishouding

Ondersteuning bij je administratie

Samen praten over de dingen die jou dwarszitten

Voor wie is dit geschikt?

Voor dagbesteding heb je een indicatie nodig.

Misschien ook interessant