• Telefoonnummer : 071-5327337

Richard

“Het leukste op de boerderij vind ik de afwisseling! Op maandag en dinsdag help ik bij de dieren. Dan maak ik de konijnenbakken schoon en zorg ik dat de vogels weer een schoon hok hebben. Op woensdag en donderdag breng ik kranten rond in 7 wijken in Oegstgeest. En op vrijdag help ik weer bij de dieren.

In het begin had ik meer wijken en was elke dag hetzelfde. Nu heb ik meer afwisseling en dat is fijn! Het werken op de boerderij is een gesubsidieerde baan voor mij.

Of ik een tip heb voor andere jongeren? Ja dat ze doorzettingsvermogen moeten hebben en niet zo snel op moeten geven. Veel jongeren stoppen snel als dingen niet lukken. Ik word hier goed geholpen om die dingen te doen die ik leuk vind en daardoor leer ik om door te gaan. Ook als het tegenzit.”

Logo RvdK - web (1)

Raad voor de Kinderbescherming

Wat voor ons het belangrijkste is? Dat de jongere een straf krijgt die past bij zijn ontwikkeling en omstandigheden. Een jongere is nog volop in de groei. Je wilt de jongere bijsturen met een straf waar hij iets van leert. Wij zijn de partij met jeugdexpertise. Wij volgen de jongere tijdens zijn strafproces: vanaf aanhouding tot aan de uitvoering van zijn straf. Wij kennen de weg zowel binnen justitie als jeugdzorg en kunnen partners daarom goed verbinden. Een spin in het jeugdstrafrecht-web, dat zijn wij. Zo werken wij graag samen met ‘Stichting Onbeperkt Werkt’ in het kader van de uitvoering van taakstraffen. ‘Stichting Onbeperkt Werkt’ laat vanuit hun expertise zien aan onze jongeren wat er mogelijk is en bieden hen perspectief. Onze jongeren worden volledig opgenomen en er is aandacht voor de mogelijkheden van jongeren. De jongeren krijgen persoonlijke aandacht en positieve begeleiding. Dit vergroot de kans van slagen van de taakstraf en levert de jongeren ook een positieve werkervaring op. Een taakstraf is niet vrijblijvend, bij mislukken moet een jongere alsnog gaan zitten. Daar wordt doorgaans niemand beter van. Met duidelijkheid en aandacht krijgen de medewerkers van ‘Stichting Onbeperkt Werkt’ het voor elkaar dat de jongeren hun taakstraf meestal volbrengen. Wij zijn erg tevreden met deze samenwerking, maar het gaat vooral om de jongeren en die staan centraal bij ‘Stichting Onbeperkt Werkt’.

C. de Rooij, coördinator taakstraffen, Raad voor de Kinderbescherming

Anna

“Ik werk bij de konijnen, ik maak de hokken schoon en geef ze eten. Ik doe elke dag 19 hokken en een paar planken. Ik ben helemaal gek op de konijnen! Het zijn zulke leuke beestjes! En ze hebben allemaal een eigen verhaal waarom ze hier zitten. Net als de mensen op de boerderij.

De sfeer op de boerderij is goed! Via mijn stage ben ik hier terecht gekomen. Daarna hebben ze mij een baan aangeboden. Het verzorgen van de konijnen is een gesubsidieerde baan voor mij.

Wat ik hier heb geleerd? Dat je de dieren heel veel liefde en aandacht moet geven! Dat geldt zowel voor de kinderen die een konijn krijgen als voor de ouders die een konijn cadeau geven. Mijn tip voor ouders is om alleen een konijn te kopen als je de verzorging zelf ook leuk vindt. Anders moet je het niet doen. Konijnen verzorgen is veel werk. Maar gelukkig is het hartstikke leuk om te doen!”

Ervaringsverhaal Anna; Ik ben helemaal gek op de konijnen! Het zijn zulke leuke beestjes
lifegoals

Stichting Life Goals

Via deze weg het stukje voor de website namens Arne de Groote, onze directeur. Stichting Life Goals werkt graag samen met Onbeperkt Werkt vanwege de passie die hiermee gepaard gaat.  Gedurende onze samenwerking hebben wij Onbeperkt  Werkt ervaren als een zeer prettige partner met veel kennis.  Zij kijken niet vanuit de beperkingen, maar vanuit uit de kracht en mogelijkheden van hun deelnemers.  Onbeperkt Werkt voert deze opdracht bovendien op zeer integere wijze uit.

De samenwerking  met Onbeperkt Werkt heeft onze nieuwe inzichten gebracht. Zo gaan wij mede door Onbeperkt Werkt meer cliëntgedreven te werk, waardoor wij beter kunnen inspelen op de vraag van de deelnemers. Gezamenlijk creëren wij creatieve, sportprojecten waarin wij de kracht van sport ook inzetten voor de ontwikkeling van onze deelnemers.Met deze sportprogramma’s willen wij onze deelnemers inspireren om in beweging te komen. Wij geloven dat sport een geweldig middel is om onze deelnemers mentaal en fysiek fitter te maken waardoor zijzelf  de volgende stap in hun ontwikkeling te kunnen maken.

Annette

“Ik vind het super leuk om met mijn handen te werken en ik word blij als ik fietsen op kan knappen. Dat is het leukste wat er is! Op de boerderij hebben we een fietsenwerkplaats. Fietsen die te oud zijn, halen we uit elkaar. De onderdelen gebruiken we om andere fietsen op te knappen. Sommige fietsen worden verkocht of als leenfiets gebruikt. 1,5 dag in de week maak ik ook de konijnenhokken schoon of verzorg ik de vogels.

Wat ik leuk vind aan het opknappen van fietsen? Dat ik met mijn handen werk, dat het praktisch is en dat je een mooi resultaat hebt!

Toen ik hier net werkte, deed ik de post. De post zit in mijn bloed! Mijn vader werkte vroeger ook bij de post van een groot bedrijf. Nu hebben we helaas geen post meer.

Het werk is niet altijd wat ik zelf zou kiezen, maar ik vind het fijn om mensen te helpen. Het is voor mij een daginvulling en mijn leven is zoals ik het zou willen. Het is rustig en fijn! Dat komt door de daginvulling, de begeleiding en doordat ik hier ook woon.

Het is net één grote familie. Je went snel aan elkaar en je voelt je snel welkom!”

Actor Consultancy

Wat voor ons het belangrijkste is? Dat de jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen. Een jongere is nog volop in ontwikkeling na het verlaten van de vertrouwde school, waarbij er soms nog geen aansluiting gemaakt kan worden op de arbeidsmarkt. Ook zijn er jongeren die tijdens hun werkzaamheden op de arbeidsmarkt uitvallen en een vertrouwde werkplek nodig hebben. Na een traject van sociale activering op deze vertrouwde werkplek kunnen zij wellicht weer aan het werk op de arbeidsmarkt.

Zo werken wij graag samen met Stichting Onbeperkt Werkt in het kader van de uitvoering van trajecten van Sociale Activering. Stichting Onbeperkt Werkt laat vanuit hun expertise zien aan deze jongeren wat er mogelijk is en bieden hen perspectief richting een zinvolle daginvulling. De werkbegeleiders geven de jongeren op een positieve manier coaching en gaan uit van de kwaliteiten van deze jongeren. Door deze jongeren aan te spreken op hun talenten en verantwoordelijkheden is er ruimte voor acceptatie van de beperking, waardoor er verandering kan onstaan in gedrag van zowel de jongeren als hun omgeving.

Wij zijn tevreden met onze samenwerking, omdat Stichting Onbeperkt Werkt uitgaat van de talenten die deze jongeren hebben en deze jongeren een kans geven zichzelf te ontwikkelen tot goede werknemers.

Leon

“Ik ben hovenier en houd de grote tuin bij. Ik ben nu een pad aan het aanleggen. Ook heb ik een kinderspeelplaats aangelegd.

Wat ik heb geleerd? Is hoe ik met mensen om kan gaan. Ik voer met iemand van de stichting thuis gesprekken. En daar heb ik veel baat bij! Ik ben veel rustiger geworden en krijg mijn leven steeds beter op orde.

Wat zij me heeft geleerd, is dat als je jezelf goed verzorgt en zorgt dat je huis schoon is, dat je veel beter in je vel zit. En inderdaad als ik zorg dat mijn haren netjes zijn gekampt, ik een overhemd aan heb en mijn huis opgeruimd is, voel ik me goed. Ook heeft zij me geleerd om met geld om te gaan en hoe ik boodschappen moet doen. Eerst mijn eten, drinken, vlees en groenten en dan pas mijn shag. Van die paar eurootjes die ik over heb, koop ik soms snoep, een extra biertjes of een patatje.

Ik vind het gezelliger op de boerderij dan bij andere werkgevers. De deelnemers zijn gezellig en de begeleiding is goed. Ik heb geen stress hier en dat is fijn!”

Marije

“Op de boerderij ben ik vooral aan het schilderen en plamuren. Ik knap de boel op, zodat alles er weer netjes uitziet. Maandagochtend help ik vaak bij de konijnen. Ik moet daar eigenlijk schilderen, maar dan sta ik in de weg. Daarom help ik mee, zodat we allebei eerder klaar zijn en ik sneller kan schilderen. En het is natuurlijk gezellig samen!

Wat ik leuk vind aan het schilderen? Het resultaat! Een muur met zwarte vegen of gaten die er dan weer mooi uitziet. Ik maak altijd een foto voor en na. Eerst was het oud en versleten. Als ik klaar ben, is het mooi en nieuw. Wauw wat een verbetering!

Op de boerderij is de sfeer goed. Het zijn leuke mensen en fijne begeleiding. Toch wil ik graag terug naar een opleiding.

Ik vind veel dingen leuk om te doen en ben creatief. Naast mijn werk op de boerderij ben ik drumster in twee bandjes. We schrijven de nummers zelf en gaan binnenkort ook optreden.”